Distelheide logo

FAQ – Veelgestelde vragen

c Alles uitvouwen C Alles invouwen

Wij zijn telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 16.30 uur, natuurlijk kunt u ons altijd een Whatsapp / SMS bericht sturen. Mailen kan naar info@distelheide.nl echter voor actuele en acute vragen geniet bellen of appen de voorkeur. Boeken dient u via onze website te doen: www.distelheide.nl

28 aaneengesloten dagen. Hier maken wij geen uitzondering op.

Nee, er is geen receptie. Wel is er toezicht aanwezig, ook in de nacht. Bij aankomst hoeft u zich niet fysiek te melden. Wel mag u indien gewenst telefonisch of per Whatsapp doorgeven dat u gearriveerd bent.

Wij hebben zeer beperkt elektriciteit beschikbaar. Om deze reden is het dan ook niet mogelijk elektriciteit te boeken bij uw reservering. Wilt u gebruik maken van elektra, mail dan naar info@distelheide.nl . Gebruik van elektra kost €2,50 per dag. Plekken waar evt. elektra bij te boeken is, zijn: 10, 11, 12, 18, 24 en 25. U heeft een blauwe CEE eurostekker nodig.
De stekker die in de stroomkast gaat is de CEE eurostekker met de puntjes (male). Indien u vanwege bijv. medische noodzaak afhankelijk bent van een stroomvoorziening, raden wij u aan een andere camping te boeken.

Nee, op ons terrein is geen Wi-Fi beschikbaar. Houd er ook rekening mee dat het mobiele bereik ontoereikend kan zijn.

Het sanitairgebouw is in principe open tenzij bij vorst. Wij zijn dan genoodzaakt het water af te sluiten op alle velden inclusief het sanitairgebouw, echter kun je wel gebruik maken van het toilet. Deze dien je door te spoelen met een emmer water uit de achterliggende beek.

Dit is toegestaan, mits u in het bezit bent van de Nationale VISpas.

Ja, wij zijn aangesloten bij de Groene koepel. Het Groene boekje kun je vooraf bestellen bij www.natuurkampeerterreinen.nl en bij veel buitensport winkels, zoals Bever en de ANWB winkel. Ook hebben wij meestal een aantal exemplaren op voorraad.

Om zeker te zijn van een kampeerplek geniet het de voorkeur om vooraf online te reserveren. Voor trekkers hebben wij nagenoeg altijd wel een plekje vrij voor één overnachting. Om teleurstelling te voorkomen raden wij u wel aan vooraf even telefonisch contact op te nemen.

Nee, vanwege een nieuwe wet en regelgeving omtrent onze kwetsbare natuur is niet meer toegestaan hout te sprokkelen, ook geen kleine dorre takjes. Wel is het mogelijk om bij ons een kant en klaar gekloofde krat brandhout van Stichting zorgboerderij Slangenburg te kopen. De opbrengst hiervan komt weer ten goede aan onze stichting.

In een zelf meegebrachte vuurschaal, een gehuurde vuurschaal bij ons of op één van onze stenen vuurcirkels (aanwezig op het Grote veld en het Achterste veld). Het is ten strengste verboden vuur te stoken zonder bovengenoemde methoden. Goed om te weten is dat een acceptabel vuur niet hoger is dan +/- 60 cm hoog en maximaal 50 cm doorsnee. Wij controleren en handhaven regelmatig op het naleven van deze regels. Bij droogte geldt een verbod op open vuur!

Bij levensbedreigende situaties belt u direct 112 en waar mogelijk maakt u melding bij de toezichthouder (BHVer) op het terrein. Bij overlast en/of niet levensbedreigende situaties dient u ons telefonisch te contacteren. Bij geen gehoor direct melden bij de toezichthouder op ons kampeerterrein.

Onze toezichthouder bevindt zich ter hoogte van het Trekkersveld in de caravan. Volg altijd de instructies aangegeven bij het toezichtbord met bel vooraan bij de poort. Dit privé terrein wordt bewaakt door politiehonden. Het is ten strengste verboden de poort te openen (ook voor uw eigen veiligheid) en het privé terrein te betreden.

Via ons online boekingssysteem krijgt u automatisch een betaallink. Ook is het nog steeds mogelijk gepast contant te betalen via onze ‘IJzeren Hein’. Echter geniet dit niet onze voorkeur.
Goed om te weten is dat wij hebben geen kas/contanten aanwezig hebben op ons kampeerterrein. De sleutel van de IJzeren Hein is niet op het terrein aanwezig. Foutieve contante betalingen kunnen daardoor niet in 1 keer opgelost worden.

Wij beschikken over een vriezer voor algemeen gebruik, voor bijvoorbeeld het invriezen van koelelementen. Er is een stortplaats voor vuilwater en chemisch toilet aanwezig. Er is een afvalcontainer aanwezig. Ons containerbedrijf beschikt over een recycle afval scheid systeem. Al uw afval mag dus in dezelfde container.

Nee, wij hebben een boekingssysteem en zullen altijd in overleg moeten kijken of bepaalde pleknummers vrij zijn. Ook als ons kampeerterrein ogenschijnlijk leeg lijkt, kan het zijn dat plekken geboekt zijn.

Ons terrein is één groot speelterrein, echter beschikken wij niet over traditionele speeltoestellen e.d.

Het kampeerterrein beschikt over één warmwater-douche, 4 toiletten en 4 koudwater-wastafels. Op al onze 3 velden is een drinkwaterpunt aanwezig. Ook in ons sanitair gebouw beschikken wij over wastafels met (koud) drinkwater. Er is één keukenblok aanwezig met een wasbak met zowel warm als koud water.

Honden zijn welkom, mits zij geen overlast veroorzaken en te allen tijden aangelijnd zijn. Ook wanneer ons terrein ‘leeg’ is, ook rondom de tent/caravan dienen alle honden aangelijnd te zijn!

Nee, wij staan ongevraagd aangemerkt op diverse websites dat wij een stralingsvrij terrein zijn. Echter, mensen die gevoelig zijn voor bepaalde stralingen raden wij aan elders te boeken.

Ja wij zijn het gehele jaar open, met uitzondering van extreme weersomstandigheden. Check daarom altijd eerst onze website voor de actuele status

© Copyright 2022 - Distelheide B.V. - Op al het materiaal van de website rust copyright.